Subiecte

Daca doriti sa cititi despre anumite subiecte sau pur si simplu doriti sa ne usurati un pic munca lasa-ti comment-uri la articole in care sa propuneti si subiecte despre care sa scriem.

marți, mai 05, 2009

Locheişăn

Locaţia: Targu-Mures : Mures : România (blogspot.com)

LOCÁŢIE, locaţii, s.f. 1. Închiriere. ♦ Chirie plătită pentru anumite lucruri luate în folosinţă temporară. ♢ Taxă de locaţie = taxă care se plăteşte drept sancţiune în caz de depăşire a termenului de încărcare sau de descărcare a vagoanelor de cale ferată sau a autovehiculelor. 2. (Jur.) Contract prin care una dintre părţi se obligă să procure şi să asigure celeilalte părţi folosinţa unui lucru pentru un timp determinat în schimbul unei sume de bani. [Var.: locaţiúne s.f.] – Din fr. location, lat. locatio, -onis.

azi (ii numa 11 si abea m-am trezit, binecuvantata fie greva) deja l-am intalnit de vreo 3 ori. e frustrant pt ca apar si pe chestii mai "oficiale". L-m vazut chiar si in Zi de zi de cateva ori.
LOCATIE nu e ca si furculision. e mult mai rau. sa speram ca nu s-o trezi aia care o pocit oricum dexu cu niste cuvinte stupide (cum ar fi trebi in loc de treburi si multe alte exemple demne de mila) sa il introduca si pe asta cu sensu' LOC
daca avem cuvant pentru LOC de ce naiba sa ne bagam anglicisme/americanisme? numa asa ca sa sune mai bine, ca in lumea a III-a?
Frustrant...

acuma... recunosc ca si eu foloseam concentratie gresit si la fel si locatie, dar inca sunt mica :"> si m-am corectat... asa sa faceti si voi de va simtiti cu musca pe caciula!

2 comentarii:

Lia spunea...

A 7-a ediţie a festivalului CokeLive Peninsula va avea loc între 23 şi 26 iulie, la Târgu Mureş, în locaţia deja binecunoscută, pe malul Mureşului, lângă Complexul Weekend. Va fi o experienţă unică cu un program îmbunătăţit şi o nouă locaţie pentru petrecerile în aer liber - Terasa Coke. ....
astea sunt numarul 8 si numarul 9... ma intreb pana la ce numar pot s-ajung 8-|

Skely spunea...

ahm..naspa. stiu ca mi-ai atras si mie odata atentia pe chestia asta, dar sincer nu stiu daca am mai folosit ori nu. we'll see eee