Subiecte

Daca doriti sa cititi despre anumite subiecte sau pur si simplu doriti sa ne usurati un pic munca lasa-ti comment-uri la articole in care sa propuneti si subiecte despre care sa scriem.

joi, mai 14, 2009

Greva?

Cum cred că deja v-ați obișnuit și voi...ora de română...de fapt acuma am info...și am timp să scriu articolul :P. Tocmai m-am crizat in pauză că luzării aștia din clasele 5-8 au vezi doamne teza unica și fix la noi pe cordor au clasele...astfel încât daca ieșim din clasa sa poata urla linistiți supraveghetorii la noi ca facem gălăgie...PUȘCĂRIE :(. Mai bine faceau amețiții ăia de profi grevă. Știam o treaba. Că...~ pauză...tocmai s-o luat profu de mine, bou', că, vezi doamne, colegu meu de bancă stătea cu capul pe bancă și citea, și so crizat că o crezut ca doarme, și mai zice ca i-ar fi rusine sa fie in locul meu, și colegul de bancă să doarma lânga mine...dacă vorbește se crizează că deranjează ora și că el merge la direcțiune, dacă stă linistit de ce nu îi activ, sau de ce doarme...L-). Și acum revin...~ oricum au salarii mici :-@.
Să facem o socoteală mică așa...un prof are cam 3-4-5 clase, astfel încât au 15-16 ore pe săptămână, și câștigă 1000-1300 lei.
Părinții mei lucrează 40 de ore pe săptămână și câștigă in jur de 3000-3500 lei. Un prof are „vacanță” de Paști, de Crăciun, sărbători legale și ilegale, + 3 luni de vară libere și vacanțele intersemestriale, iar un angajat oarecare are 2 zile libere de Paști, 2 de Craciun, 2 de revelion, 1 Mai dacă pică în timpul săptămânii, si 3 săptămâni de concediu în timpul anului.
Unde îs ei defavorizați? Că au de corectat 10 lucrări pe săptămână și vreo 100 de teze la sfârșitul anului, și mai iau bani și dacă merg undeva la supraveghiat la vreun examen, pe când angajații trebuie să își facă norma pe zi, altfel sunt concediați, 8 ore să fie complet legați de servici, și făcuți de cele mai multe ori troacă de porci de către șefi. Unde îs ei defavorizați? Să nu mai punem că un prof bun mai dă și ore particulare și ia 100 lei/2 ore. Fain brad :)

Un comentariu:

Skely spunea...

jos profesorii!!!
is singurele persoane platite de stat sa chinuie viitorul tarii :P