Subiecte

Daca doriti sa cititi despre anumite subiecte sau pur si simplu doriti sa ne usurati un pic munca lasa-ti comment-uri la articole in care sa propuneti si subiecte despre care sa scriem.

marți, noiembrie 04, 2008

Religia

Ce este religia?

Daca intrebi un preot, poate iti va zice ceva de genul: "Religia este dialogul etern dintre omenire si Dumnezeu" sau "Religia înseamna sa faci ceea ce e drept. Înseamna sa iubesti, sa slujesti, sa gândesti, sa fii umil."

Daca ma intrebi pe mine iti voi zice ca e o arma de corupere in masa, mult mai puternica decat politica. Doar aici poti vedea sute de oameni la o slujba care e spusa de cine stie ce preot, sau la Inviere, noaptea, sa isi dea foc unii la altii, sau de Craciun, sa stea in frig timp de 5 ore (sau mai mult). Daca ar fi dupa mine as interzice mersul asta obsesiv la biserica. Ganditi-va la noptile pierdute de mii de oamnei, chiar zeci de mii, in fara bisericii asteptand sa sarute acele sfinte moaste facatoare de minuni, care eu cred totusi ca sunt doar niste oase oarecare. Sa nu ma intelegeti gresit...nu sunt impotriva religiei. Merg si eu din cand in cand sa aprind o lumanare pentru cateva persoane foarte dragi pierdute, si stiu "Tatal Nostru" si candva stiam si "Crezul", dar din motive independent de mine l-am uitat, mai spun de multe ori "Doamne fereste" dar fara nicio conotatie legata de Dumnezeu. Din potriva, eu chiar cred intr-o lume paralela, o lume a spiritelor, o viata dupa moarte, mai degraba reincarnare. Nu ii inteleg pe profii de religie, pe preoti, cum pot fi asa convinsi ca exista Dumnezeu, ca femeia a fost creata din coasta barbatului, ca daca savarsesti un pacat, nu mi ajungi in Rai, ci in Iad. E putin absurd pentru mine. Eu sunt de parere ca religia a fost creata pentru a raspunde la cateva intrebari de genul: "Cum a aparut lumea?", "Cum a aparut omul?", si mai ales a fot creata pentru a obliga oamenii intr-un fel sa respecte de acele presupuse porunci, astfel nu ar exista atata ura si violenta intre ei. Aparitia religiei s-a dovedit foarte utila asa ca s-a continuat. Si in zilele noastre oamenii sunt prinsi intr-o conjunctura ciudata. Cred in ceva ce nu au vazut niciodata, si dupa parerea mea nici nu vor vedea vreodata.

Cam asta e parerea mea despre religie.

Take care si aveti gija ce credeti si ce nu. Si sa nu va luati upa mine, ca oate spun prostii. :))
Have fun ;)

5 comentarii:

Anonim spunea...

Dap, is de acord ca este o prostie sa stai ore in sir pe ploaie/furtuna/ninsoare......acum cand este Trinitas TV :))

Anonim spunea...

ai punctat bine, doar ca multi sunt de aceiasi parere si incepe sa fie un fenomen de turma si pentru ca sa-si dea seama si restul lumii ar mai trebui sa treaca inca vreo 30 de ani de acuma...numai sa nu ne prinda pe toti experimentul elevetienilor din alpi

demi spunea...

Doar aici poti vedea sute de oameni la o slujba care e spusa de cine stie ce preot, sau la Inviere, noaptea, sa isi dea foc unii la altii, sau de Craciun, sa stea in frig timp de 5 ore (sau mai mult). Daca ar fi dupa mine as interzice mersul asta obsesiv la biserica. Ganditi-va la noptile pierdute de mii de oamnei, chiar zeci de mii, in fara bisericii asteptand sa sarute acele sfinte moaste facatoare de minuni, care eu cred totusi ca sunt doar niste oase oarecare.

Da, noptile pierdute la petreceri cand te trezesti mahmur dimineata sunt mult mai de folos, la fel cum sunt noptile pierdute in fata calculatorului. Nu ma intelege gresit, am mai fost si eu pe la chefuri, ca sa nu zici ca nu stiu despre ce scriu, dar chefurile mi se par mai "waste of time" decat mersul la biserica.

As putea sa ma leg de fiecare ideea din articolul tau, dar n-o s-o fac pentru ca probabil o sa ma iei cu "indoctrinatule", "ipocritule" si alte cele.

In principiu, ce scrii tu aici nu-i deloc nou. O gramada de oameni gandesc ca tine, ii o noua moda se pare. Da, felicitari, esti la moda.

Nimeni din Biserica nu urmareste sa manipuleze pe nimeni, fiecare ii liber sa creada sau sa nu creada. Religia are treaba mai mutl cu sufletul omului decat cu trupul lui. Scopul final ii dupa moarte, nu aici. Acuma desigur, degeaba iti scriu astea daca nu crezi. Fiecare il descopera pe Dumnezeu singur si daca vrea.

Acum, ii decizia ta si numai a ta ce vrei sa faci in viata. Sa cauti raspunsurile la "ce ii dupa moarte?" sau sa-ti faci un viitor pe Pamant, acre nu-i viitor pt ca oricum mori candva.

PS:de ce sa interzici mersul la biserica? de ce sa interzici unor oameni singura lor bucurie?

Anonim spunea...

war i say, war!!!!!!!!!11111111

Septimia spunea...

interesant punct de vedere...nu neaparat pertinent:)