Subiecte

Daca doriti sa cititi despre anumite subiecte sau pur si simplu doriti sa ne usurati un pic munca lasa-ti comment-uri la articole in care sa propuneti si subiecte despre care sa scriem.

marți, octombrie 25, 2011

Armata

Am ales ziua aceasta sa postez pentru simplu motiv ca azi, 25 Octombrie, e ziua Armatei. Vreau sa urez tuturor cititorilor militari "la multi ani!" si sa isi aduca aminte ca Armata inseamna onoare.
In alta ordine de idei, neluand in seama faptul ca azi e ziua armatei, e un mare cacat aici. Nu cred ca am mai vazut asa comunitate dezorganizata. se presupune ca armata implica respect, ordine, disciplina, dar nu. La noi nu e asa. La noi se schimba planurile cu cateva minute inainte de evenimente, se dau ordine peste ordine
cat mai diferite posibil, sunt in stare sa isi scoata ochii pentru a fi la comanda. Cand am ales cariera asta am asteptat sa gasesc ceea ce stiam despre armata, ceea ce am scris si mai sus, respect, ordine, disciplina.
De un an si ceva de cand sunt aici nu reusesc sa accept faptul ca unii sunt in stare sa te manance de viu doar pentru a fi in locul tau sau inaintea ta. Nu intelege nimeni ca tot cu acelasi grad terminam si nu conteaza cati oameni ai dezamagit, ai sapat sau ai pupat in fund in timpul academiei. La urma urmei vom ajunge toti comandanti si cel mai important este cum te comporti cu subalternii. Chestia asta se aplica si in civilie. Un sef trebuie sa stie cum sa se comporte si ce atitudine sa aiba. Deosebirea e ca noi, in armata, avem cativa ani cu o gramada de superiori si avem cand sa le observam comportamentul si pe urma, in functie de fiecare, sa alegem ce e bun si ce e rau. Putem invata din greselile celorlalti sau cel putin sa nu le repetam. Problema e atunci cand nu ai comandanti capabili. Comandanti care nu respecta regulamentul sau mai rau, nu cunosc regulamentul, vin beti la program, pretind ca sunt exemplari, insa adevarul e ca nu ai ce urma din comportamentul lor.
Urasc indisciplina in armata. Si prin asta nu ma refer la faptele cu adevarat grave, ci la lucrurile marunte cum ar fi adunarile la timp, prezenta la timp in formatie, intrarea la timp la cursuri si multe altele.
Probabil unii astea le considera neimportante, dar asta e ceea ce ne caracterizeaza, ceea ce ne defineste ca militari, ca persoane care la un moment dat vor avea misiunea de a-si apara patria.
Respect, onoare, devotament, disciplina, ordine. Servim Patria.

4 comentarii:

Poze nunta Adina spunea...

Ideea este ca daca nu respecti lucrurile marunte nu le vei respecta nici pe cele importante :)

Masaj erotic spunea...

Imi pare rau ca esti dezamagit... dar in toata tara pluteste un aer de dezordine... de ce n-ar fi si in armata?

rochii de seara in Romania spunea...

Mi-a placut mult articolul DVS. Multumesc!

site la comanda spunea...

Foarte interesant articolul DVS. Multumesc!