Subiecte

Daca doriti sa cititi despre anumite subiecte sau pur si simplu doriti sa ne usurati un pic munca lasa-ti comment-uri la articole in care sa propuneti si subiecte despre care sa scriem.

marți, august 26, 2008

Evolutie

In doar cateva mii de ani oameni au trecut de la stadiul in care tot timpul lor se ducea pe cresterea animalelor sau pe ingrijirea culturilor si gradinilor pentru a se putea hrani la o era in care mancarea e gata in cateva secunde si a ajuns doar un care te face sa pierzi timpul pretios care il ai ca sa faci bani, sa iti cumperi cele mai noi si mai performante aparate.
Totul evolueaza, aparatura este din ce in ce mai performanta, de la inceputurile timpului cand nici macar roata sau focul nu erau descoperite la masini care prind sute de kilometri pe ora si aparate care nu mai necesita focul pentru a incalzi sau a lumina.
Totul a evoluat cu exceptia omului.Omul a involuat, a cautat sa-si faca viata mai usoara fara sa se gandeasca la ce efecte are asupra mediului sau chiar asupra altor oameni.In zilele noastre razboaie incep din dorinta unui singur om fie pentru ca vrea sa isi faca o imagine buna fie pentru ca sa obtina mai multa putere sau bogatie.De la un simplu stegulet pus pe o harta se ajunge la bombardarea unei intregi tari.Sunt numite "trupe de mentinere a pacii" dar acolo pacea era pana cand au intrat ei.Defapt razboiul modern nu mai este cum era pe vremuri cand conducatorul tarii statea in fruntea armatei si lupta alaturi de ei.Acum conducatorii sta la mii de kilometri departare si privesc la televizor cum armata distruge orase intregi omorand milioane de oameni nevinovati.Si de ce?Doar pentru ca tara sta pe importante zacaminte de petrol!
Pana si animalele au evoluat s-au adaptat la mediu in schimb omul a zis:"De ce sa ma adaptez eu la mediu cand pot sa modelez mediul pana cand o sa-mi placa?" si asta se poate vedea chiar si cu ochiul liber.Betoanele incep sa ia locul spatiilor verzi, blocurile cu zeci de etaje iau locul arborilor de zeci de ani, combinatele si uzinele iau locul padurilor si pasunilor distrugand zone imense de vegetatie in jur din cauza gazelor pe care le elimina fie in aer fie in apa.Pamantul ar fi fost un paradis daca nu ar fi existat omul sau cel putin daca nu l-ar fi atins.Acum pamantul se apropie din ce in ce mai tare de iad.Incalzirea globala, topirea ghetarilor, ploile acide care distrug vegetatia si toate calamitatiile naturale care se amplifica din cauza poluarii sunt in mare parte vina omului,
In concluzie evolutia este buna atata timp cat merge in directia corecta.
"Istoria e scrisa doar de invingatori"(Altar-Se fura)

2 comentarii:

Anonim spunea...

hey, unde-i vechiu bloodline? asta nou scrie mult mai bine. articol fain, ai inceput sa mai pui si tu virgule, litere mari ... ii mai inteligibil scrisu... si ti-ai mai imbunatatit stilu.;) tot asa!

Anonim spunea...

chiar ca e nerecunoscut
sigur ai scris tu :|... erai treaz.. ceva oricum o fost :))